Wednesday, February 25, 2015

Selagi bernafas

Nak mengarang pun dah segan-segan sebab abam laici a.k.a rahmat membaca seterusnya mengomen post. Padahal blog ni bersarang lama hanya dikarang bagi melempiaskan suara hati, tidak menyangka menarik minat peminat-peminat di serata dunia.

So kali ni demimu Rahmat yang digelar Laici, akan ku ceritakan sedikit sebanyak ceriteramu yang aku tahu.

Rahmat, wing 1A, retro punya wing. Wing pendek, tapi penuh dengan manusia yang pelbagai karenah. Cendawan goreng menjadi trade mark. Kadang-kadang dulu lepak berborak suka-suka gelak-gelak. Ajak main futsal selalu ditolak. Sekarang beliau dah kahwin ke belum tidak tahu pula, Toker xde beri kabaran perihalmu duhai Laici. Doaku buatmu moga dikurniakan kesihatan dan ketenangan di dunia ini dan akhirat. Ada masa kita lepak.

Ok, dah bosan cerita pasal Laici sebab beliau memang membosankan, tukar pula cerita pasal hati ini. Diri ini kini masih lagi tiada rezeki pekerjaan yang tetap. Tetapi alhamdulillah walau tiada pekerjaan dan wang saku sendiri, rezeki Allah tetap ada untukku. Tidak terlalu terdesak, tidak pulak terlalu bermewah.

Dulu pernah sewaktu bekerja di Petaling Jaya sebagai pembantu akaun selama 3 bulan. Hari-hari yang dilalui penuh dengan pemaksaan diri ini. Seperti robot. Membuat sesuatu yang memaksa diri. Namun ku gagahi jua kerana waktu itu semangat berkobar-kobar untuk kumpul duit dan ingin berkahwin.  Cukup cerita pasal itu setakat ini. Hati dah blur, pemikiran sudah melayang.

InsyaAllah ada ketika akan disambung kemudian.

Patah ranting ambil gam sambungkan,
Patah hati tidak nampak dimata.

Pantun dua kerat.

Sekian.No comments:

Post a Comment